Loonwerkers sinds 1960

Stevens Loonbedrijf verzorgt agrarisch loonwerk voor de akkerbouw & veeteelt. Vanaf onze bedrijfslocatie in Wildervanksterdallen - onder de rook van Veendam - bedienen wij vele agrarische ondernemingen in Oost-Groningen en Oost-Drenthe. Ook runnen wij een akkerbouwbedrijf en zijn wij u van dienst in fouragehandel, als grondverzetbedrijf en schoonwatertankverhuur.

Jong, goed onderhouden machinepark

Wij verrichten al onze werkzaamheden met een jong en representatief machinepark. In onze eigen uitstekend uitgeruste werkplaats voert ons team zelf reparaties en onderhoud uit aan onze tractoren, machines en zelfrijders. Zo verkeren alle machines in perfecte staat van onderhoud op het moment dat wij ze nodig hebben.

Korte historie van ons bedrijf

 • 1960 - Oprichting Loonbedrijf Stevens

  Oprichting van ons bedrijf door Carel Stevens. In die tijd komt ook de landbouwmechanisatie goed op gang. Loonbedrijf Stevens verwelkomt de eerste tractoren en rooimachines.

 • 1973 - Bouw van de eerste grote schuur voor loonwerk en akkerbouw

  In 1972 bouwen wij de eerste grote schuur op onze bedrijfslocatie. Door de groei van de landbouwmechanisatie kwamen er steeds meer en grotere machines bij. De bestaande schuur was te klein geworden. Ook begonnen we toen met het aankopen van eigen grond, onder meer in Wildervanksterdallen, Tripscompagnie en Veendam.

 • 1984-1986 - Uitbreiding met extra loodsen

  De groei van ons bedrijf zet door en halverwege de jaren tachtig resulteert dit in een behoorlijke uitbreiding. Binnen 3 jaar bouwen wij er een geventileerde aardappelbewaarschuur en een werktuigenloods bij. Hiermee zet ons bedrijf een belangrijke stap in de noodzakelijke schaalvergroting die wenselijk is voor de overname van ons bedrijf in de daaropvolgende jaren door tweede generatie Eric Stevens.

 • 2021 - Een toekomstbestendig bedrijf

  Als agrarisch loonbedrijf bewerken wij jaarlijks vele hectares grond. Daarnaast telt ons eigen akkerbouwbedrijf inmiddels 200 hectare eigen grond, aangevuld in beheer tot 400 hectare. Wij zijn in de loop der jaren blijven investeren in machines en materieel, onder meer om GPS-gestuurde precisielandbouw te kunnen uitvoeren. Hiermee staat er nu een professionele en toekomstbestendige agrarische onderneming, klaar voor een toekomst onder leiding van de derde generatie: Alric Stevens.